Hva koster det å legge fliser (Priser 2024)

Sist oppdatert: 6. mai 2024

Hva koster det å legge fliser

Mange er usikre på hvordan de skal legge fliser selv, og hyrer derfor inn profesjonelle til å gjøre jobben. I så fall må du regne med ekstra kostnader. Skal du for eksempel få hjelp til å flislegge et bad på 5 m2, kan dette fort koste deg 15–30 000 kroner.

Det å legge fliser kan fort bli dyrt, men du kan potensielt spare mye penger dersom du velger prisgunstige alternativer. Både valg av fliser, egeninnsats og budsjettvennlig utstyr kan være av betydning, og kan bidra til at du sparer tusenvis av kroner.

I denne guiden ser vi nærmere på hva det koster å legge fliser. Vi skal blant annet sammenligne kostnadene for å legge fliser selv, versus det å få hjelp av profesjonelle håndverkere. Finn ut hvilket alternativ som passer best for deg og din lommebok!

Få tilbud fra flisleggere

Flip samarbeider med de fleste flisleggerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉

Handleliste: Dette utstyret må kjøpes inn når du skal legge fliser

Hva koster utstyret jeg trenger for å legge fliser?

Utenom flisene, kan du regne med å skaffe deg alt utstyret du trenger til under en tusenlapp. Dette forutsetter imidlertid at du ikke har behov for flere sekker med fugemasse eller lim, noe som igjen vil avhenge av hvor stort område som skal flislegges.

Når det kommer til fliser, er prisvariasjonen veldig stor. Det finnes prisgunstige fliser som koster rundt 100 kroner per kvadratmeter, men også dyrere fliser som koster kanskje 1 000 kroner kvadratmeteren. I snitt koster fliser rundt 400 kroner per kvadratmeter.

Husk at prisen for utstyr som flislim og fliskutter også kan variere mye, men du kan finne billige alternativer av høy kvalitet!

Faktorer som påvirker hva det koster å legge fliser

Når du skal forsøke å beregne hva det vil koste å legge fliser, er det enkelte faktorer du bør ta med i betraktningen.

Her kan du lese mer om de mest prisdrivende faktorene!

Se også: Hvordan legge fliser

Areal og valg av fliser

Størrelsen på arealet som skal flislegges har stor betydning for pris. Mål opp veggen eller gulvets bredde og lengde, slik at du finner ut av antall kvadratmeter.

Skal du flislegge 50 m2 og kjøper fliser som koster 400 kroner per kvadratmeter, kan du regne med å måtte betale rundt 20 000 kroner for flisene. Koster flisene 100 kroner kvadratmeteren, havner prisen kanskje ikke på mer enn 5 000 kroner.

Både størrelsen og valg av fliser har derfor mye å si. Du kan påvirke prisen ved å gå for billige materialer eller ved å benytte deg av gode tilbud.

Få hjelp av håndverkere eller gjøre jobben selv?

Gjør du derimot jobben selv, kan du slippe unna med å betale så lite som 2 000 kroner for flisene (om disse koster 400 kroner/m2) + kostnader for utstyret du trenger.

Ønsker du å spare penger, men er usikker på hvordan du legger fliser? I så fall kan du lese våre guider om flislegging. Her forklarer vi deg hvordan du kan legge fliser selv på en enkel og forståelig måte.

Lykke til!

Få tilbud fra flisleggere

Flip samarbeider med de fleste flisleggerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉