Hva koster en rørlegger (Priser 2024)

Sist oppdatert: 6. mai 2024

Hva koster en rørlegger

Gjennomsnittlig timepris for rørleggere ligger mellom Kr. 1000 og Kr. 2000, men du kan være heldig å få billigere priser i områder med høy konkurranse.

En eller annen gang i livet vil alle trenge hjelp av en rørlegger. Enten du skal pusse opp kjøkkenet, badet eller trenger hjelp til å reparere vannlekkasjer. Rørleggere kan gjøre alt fra å legge nye rør til å fikse tett avløp. Noen oppgaver gjør du gjerne selv, men når skadene er omfattende trenger du hjelp fra en sertifisert profesjonell.

Men hva må du egentlig betale for en rørlegger? Hvordan finner du de beste tilbudene? Og ikke minst – hva må du tenke over før du takker ja til et tilbud. Dette skal vi ta en nærmere titt på i denne artikkelen, når vi ser på hva en rørlegger egentlig koster.

Få tilbud fra rørleggere

Flip samarbeider med de fleste rørleggerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉

Når uhellet først er ute eller du vurderer å pusse opp, vil nok et av de første spørsmålene du stiller deg selv være: «Hva koster rørlegger egentlig?». Sannhetene er at dette er vanskelig å gi et konkret svar på. Det finnes ingen fast pris som gjelder på tvers av landet og selskaper, og det finnes heller ingen fast pris på enkelte tjenester.

Vi kan likevel anslå at  

Det er flere faktorer som spiller inn når en rørlegger gir sitt tilbud. Her vil det bli lagt vekt på tjenesten som skal utføres, hvilket verktøy og utstyr de trenger, når på dagen og året jobben må gjøres og hvor langt rørleggeren må reise for å utføre jobben. I tillegg må du belage deg på ekstrautgifter knyttet til servicebil og ekspertise.

Dersom du trenger en rørlegger i helgen eller på kvelden, vil prisen stige relativt mye. Alt arbeid som utføres utover ordinær arbeidstid koster mer, da dette betyr at rørleggeren må få tillegg for kveld, helg og eventuelt overtid. Må fagfolket kjøre langt for å nå deg, kan du også forvente tillegg i form av drivstoff og servicebil.

Slik finner du en billig rørlegger

For å finne ut nøyaktig hva en rørlegger vil koste for deg, må du be om et tilbud. Her er det viktig at du spør om en samlet pris for hele arbeidet, slik at du vet nøyaktig hva sluttprisen faller på. Ved større prosjekter er det særdeles lurt å be om en samlet pris, slik at du ikke får en uventet overraskelse.

Selv om mange forbrukere er mest interessert i timeprisen, vil ikke dette gi konkret informasjon om den endelige prisen. For å finne det beste tilbudet, gjør du lurt i å kontakte flere rørleggere. Du trenger nemlig ikke takke ja til et tilbud, og rørleggere er vant med å få forespørsler om pris før kunden signerer avtalen.

Bruk tid på å kartlegge alle aktuelle rørleggere i ditt område. Se gjerne på tidligere vurderinger fra andre kunder, eller bruk mitt anbud for en lett sammenligning. Når du har fått tilbud fra flere selskaper, vil du enkelt kunne se hva som blir den billigste løsningen. Pass på at du gir lik informasjon til hvert selskap slik at sammenligningen blir rettferdig.

Får du et tilbud som virker for godt til å være sant? Om en aktør skiller seg ut med en ekstremt lavere pris enn andre, gjør du rett i å sette spørsmålstegn. Kanskje har selskapet unngått å oppgi alle tilleggene? Ikke se deg blind på pris når du gjelder viktig arbeid med rørsystemet.

Rørlegger pris ved akutte skader

Av og til kan du planlegge rørleggerjobben til gunstige tider, andre ganger har du behov for akutt hjelp. Dersom røret sprekker eller du opplever større vannlekkasjer, gjelder det å være snartenkt. Selv om det er fristende å bruke tid på å sammenligne tilbud og priser, vil du ende opp med en dyrere regning dersom problemet ikke løses snarest.

Store vannlekkasjer fører til fuktskader og vannskader, dersom de ikke repareres innen rimelig tid. Ikke vent til du finner det beste tilbudet i nødsituasjoner, da ender du opp med å betale differansen i andre reparasjonskostnader.

Når lekkasjer og uhell skjer sent på kvelden, kan det være fristende å vente til neste dag. Det vil koste mer å få inn en rørleggervakt, men i lengden er løsningen billigere. Venter du for lenge blir skaden større og omfanget mer alvorlig.

Se også: Lekkasje i tette rør

Dette må du tenke på når du velger rørlegger

For mange vil prisen være det viktigste, men her er det lurt å ta et steg tilbake. Husk at rørleggeren skal utføre viktig arbeid på huset ditt, noe som kan være med på å øke eller senke verdien. Billig arbeidskraft og slurvete arbeid, resulterer som regel i dyrere reparasjonskostnader på sikt.

Pris er naturligvis en vesentlig faktor, men det burde ikke være det eneste grunnlaget for valget du tar. Hvilke anmeldelser har selskapet? Har rørleggeren lang erfaring? Har de jobbet med lignende prosjekter tidligere? Størrelsen på arbeidet er også med på å avgjøre hvor mye du skal vektlegge prisen.

På omfattende oppussingsarbeid bør kvalitet være på toppen av prioriteringslisten. Løsningene skal være funksjonelle, langvarige og av høy kvalitet. Slik får du et sluttresultat som vil vare i mange år fremover. I tillegg er god service og tid viktige aspekter. Trenger du å få skader fikset så fort som mulig? Da gjør du lurt i å kontakte den første ledige rørleggeren.

Oppsummering

Det er vanskelig å forutsi hva en rørlegger koster – her er det mange faktorer som spiller inn. For å finne ut hva den endelige prisen på arbeidet blir, bør du alltid be om et tilbud og et prisanslag. Noen selskaper er dyrere enn andre, men det behøver ikke å bety at de gjør en bedre jobb.

Pris er naturligvis en stor faktor for mange, men ved lekkasjer og større skader bør du legge størst vekt på effektivitet og tid.

Bruk tid på å sammenligne aktuelle rørlegger i ditt område, men legg også vekt på kvalitet, service og tid. Se gjerne på anmeldelser fra tidligere kunder og husk at arbeidet helst skal være langvarig og funksjonelt.

Få tilbud fra rørleggere

Flip samarbeider med de fleste rørleggerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉