Vannrør med varmekabel (Guide 2024)

Sist oppdatert: 6. mai 2024

Vannrør med varmekabler

Har du opplevd at rørene fryser i kulden? Om vinteren er det mange som sliter med dårlige rør og vannskader. Frost er en synder som kommer tilbake hvert år, men med et enkelt grep slipper du å kontakte rørlegger og forsikringsselskap hver gang minusgradene sniker seg på.

Vannrør med varmekabel er en effektiv måte å sikre gode rør gjennom hele vinteren. I noen deler av landet kan frost være et problem fra tidlig høst og frem til våren. For å unngå dyre regninger og hodebry hver vinter, gjør du lurt i å installere rør med varmekabler.

Få tilbud fra rørleggere

Flip samarbeider med de fleste rørleggerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉

Hva er vannrør med varmekabel?

Vannrør med varmekabel er nøyaktig hva det høres ut som. Dette er vannrør som er godt rustet mot kulde og en miljøvennlig måte å frostsikre hus og hytte. Ikke bare er rørene designet for å hindre frost, men de kan skrus på for å tine eventuelt fryst vann innenfra.

Ved å bruke varmekabelen riktig, vil ikke dette utgjøre en stor forskjell på strømutgiftene. Rør med varmekabel var tidligere et tilbud kun gitt til det profesjonelle marked. Men de siste årene har flere private husholdninger også benyttet seg av den praktiske løsningen.

Det finnes mange løsninger og noen kan du installere helt selv. Et alternativ er å kjøpe en varmekabel som tvinnes rundt et eksisterende rør, mens andre velger å kjøpe et rør med integrert varmekabel.

Se også: Legge vannrør utendørs

Vil varmekabel på vannrør øke strømutgifter?

Ja, men i du vil nok ikke få en merkbar økning. For hytteeiere vil økningen ligge på mellom fire til fem hundre kroner i året. Dette er naturligvis langt billigere enn hva det koster å tine rør ved hjelp fra rørlegger. I tillegg slipper du å bekymre deg for eventuelle skader frost kan forårsake.

Dersom du jakter på det mest prisgunstige alternativet, anbefaler vi en varmekabel med regulator. Da kan du selv bestemme når varmen skal skrus på, slik at den kun er aktiv når det virkelig gjelder. Generelt sett er prisen ved innkjøp og drift svært gunstig sammenlignet med reparasjonskostnader.

Hvilken løsning bør jeg gå for?

Dersom du skal installere nye rør i nærmeste fremtid, vil det være mest lukrativt å gå for nye rør med integrert varmekabel. Hvis du ikke planlegger å bytte ut vannrørene, kan du gå for den alternative varianten hvor en varmekabel tvinnes rundt røret.

Sistnevnte alternativ forutsetter at du har god tilgang på røret og at du kommer deg rundt hele anlegget. Du behøver ikke nødvendigvis å grave opp gamle rør, da disse rørene ikke behøver å installeres langt under bakken.

Ettersom vannrør med varmekabel ikke er utsatt for frost, kan de graves ned grunt utvendig. En liten grøft er ofte nok, noe som også skåner miljøet og lommeboken. Dette kan løses manuelt eller ved hjelp av en minigraver.

Oppsummering

Rør med varmekabel er en praktisk, effektiv og prisvennlig løsning for alle som sliter med frosne vannrør. De kan kjøpes med regulator for full kontroll, installeres rundt eksisterende vannrør eller erstatte vannrørene du allerede har. Uansett hvilken løsning du går for, er dette en utmerket måte å frostsikre rørsystemet på.

Få tilbud fra rørleggere

Flip samarbeider med de fleste rørleggerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉