Hva koster det å male et hus innvendig (Pris 2024)

Sist oppdatert: 8. mai 2024

IKKE DYRT: Det trenger ikke nødvendigvis være dyrt å male huset innvendig.

Når tiden er inne for oppfriskning eller forandring av boligen, kan noen strøk med maling utgjøre store forskjeller. Maling er en relativt billig og enkel måte å pusse opp boligen på!

Det er likevel en del kostnader å ta hensyn til. Avhengig av valgene du tar underveis, kan det å male et hus bli enten dyrt eller billig.

Vi skal her se nærmere på hva det koster å male et hus innvendig!

Få tilbud fra malere

Flip samarbeider med de fleste malerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉

Dette trenger du når du skal male et hus innvendig

  • Maling
  • Pensel
  • Malerull
  • Stige
  • Maskeringstape
  • Beskyttelsespapir eller plastikk
  • Sparkel eller akrylfugemasse
  • Bredsparkel

Hva koster utstyret du trenger for å male et hus innvendig?

Gitt at du ikke har noe utstyr fra før, må du regne med å kjøpe inn enkelte produkter før du setter i gang. Du kan som regel få både sparkel, maskeringstape, pensler og beskyttelsespapir til et par hundrelapper.

Trenger du en trappestige også (avhenger av hvor høyt du trenger å male), vil dette også koste noen hundrelapper.

Selve malingen er kanskje det dyreste å kjøpe inn. Det finnes både dyr og billig maling, og mengden vil avgjøre hvor store kostnadene blir. Skal du male hele boligen innvendig, må du regne med å bruke noen tusen kroner på maling.

Pris per kvadratmeter

Størrelsen på boligen din har mye å si når det kommer til kostnadene for å male huset innvendig. Først og fremst må du måle veggenes lengde og bredde, slik at du finner ut hvor mange kvadratmeter som skal males.

Gitt at du får tak i billig maling som koster rundt 500 kroner per spann på ni liter, vil det koste omtrent 8 kroner per kvadratmeter som skal males. Du trenger nemlig rundt 1 liter med maling per 6–9 kvadratmeter som skal males.

Skal du male vegger innvendig og arealet utgjør 100 kvadratmeter, kan du da regne med at prisen for maling havner på rundt 800 kroner.

Det er imidlertid mer realistisk at malingen koster opp mot 1 000 kroner spannet, og da vil kostnaden fort bli på rundt 1 600 kroner (kun for malingen).

maling pris
IKKE DYRT: Skal du male selv er det malingen som er største utgift. Prisen varierer naturligvis med kvadratmeter.

Hva koster det å få profesjonell malehjelp?

Noen ønsker å la profesjonelle malere ta seg av malejobben, da dette ofte vil sikre et pent og godt resultat. Men det har sin pris! Det å hyre inn profesjonelle malere til å male kan fort koste deg rundt 30 000 kroner i en bolig på rundt 50 m2.

Prisen vil imidlertid kunne variere nokså mye, og avhenger av hvem du hyrer inn til å gjøre jobben. Du kan legge ut jobben på en anbudsside, og takke ja til det tilbudet du mener er mest gunstig. Husk å ikke kun se på pris. Erfaring og servicenivå har også mye å si!

Billige produkter kan være bra!

Hva koster det å male et hus innvendig dersom du er prisbevisst og konsekvent velger billig utstyr? Du vil fort kunne spare noen tusenlapper om du går for billige produkter.

Når du skal male har samtidig kvaliteten på produktene mye å si. Malerkosten bør for eksempel være av høy kvalitet, og ikke ha hår som detter av og fester seg på veggene. Velg også en god kvalitetsmaling som er beregnet på underflaten du skal male på.

Du bør med andre ord ikke la kvaliteten gå på bekostning av pris. Heldigvis er det fullt mulig å finne billig maling og utstyr som er av god kvalitet!

Prisgunstig maling

Dersom du skal male innvendig, må du først og fremst finne maling. Når du skal male bør du blant annet tenke over farge og glans. Skal veggen være matt, eller ha litt glans? Det kan også være aktuelt å tenke over kvaliteter som lukt og hvor fort malingen tørker.

Det er mulig å få billig og bra maling fra kvalitetsprodusenter, og dette er et godt utgangspunkt når du stiller høye krav til kvalitet. Velg gjerne en maling som kan brukes både på paneler, vegger og lister – slik at du slipper å kjøpe separate produkter til ulike overflater.

Billige malerkoster

Det kan være nyttig med et utvalg av malerkoster når du skal male et hus innvendig. Kjøp gjerne et sett med koster i ulike størrelser og fasonger, slik at du har litt å velge mellom.

Det er mulig å få gode malerkoster til under en hundrelapp, noe som er et godt valg om du vil spare penger.

Det kan også være kjekt å ha et rullesett med rull og malingsbrett når du skal male store, glatte overflater. Også dette kan fås veldig billig!

Annet budsjettvennlig utstyr

Dersom du skal male huset innvendig, kan det være vanskelig å nå veggene opp mot taket (med mindre du er over snittet høy, da). I så fall kan det være kjekt å ha en gardintrapp eller stige, slik at du enklere når de høye punktene.

Det er mulig å kjøpe en billig gardintrapp som er både stødig og robust. Husk at en gardintrapp ofte er et mer stabilt alternativ enn tradisjonelle stiger, siden de ikke sklir eller velter så lett.

Få tilbud fra malere

Flip samarbeider med de fleste malerfirmaene i landet som byr på ditt oppdrag

Start her 👉

Tips til deg som skal male hus innvendig

Hva det koster å male et hus innvendig, avhenger av produktvalgene du tar og størrelsen på huset. Du kan også spare mye penger på å gjøre mesteparten av jobben på egen hånd. Før du setter i gang, har vi noen tips til deg.

Først og fremst er det viktig å forberede seg godt. Tenk over hvor mye maling du trenger på forhånd, slik at du ikke kjøper altfor mye (eller for lite). Finn frem en tommestokk, og mål opp veggene slik at du vet antall kvadratmeter som skal males.

Dersom du er usikker på hvor mye maling du trenger, kan du alltids be om hjelp i butikken. De ansatte kan som regel hjelpe deg med utregningen, slik at du kjøper inn riktig mengde.

Se også: Hva koster det å male et rom?

Et annet tips er å male sammen med venner, familie eller andre du kjenner. Det å male er en stor (og ofte tung) jobb, og det går som regel lettere om man er flere. Lykke til!