Hva koster det å male et rom (Pris 2023)

Hva koster det å male et rom (Pris 2023)

Hva koster det å male et rom

Innholdsfortegnelse

Mange ønsker å pusse opp innendørs, og da er maling et godt og enkelt alternativ. Ved hjelp av nye farger på veggene kan du potensielt endre rommet totalt, og skape den atmosfæren du selv ønsker. Men, hva koster det egentlig å male et rom?

Vi skal her se nærmere på hva slags utstyr du trenger for å kunne male innendørs, og gi deg et estimat på kostnadene.

Få uforpliktende tilbud på malerjobben

Fyll ut et skjema og få gratis og uforpliktende tilbud fra flere lokale malere

Innkjøpsliste: Dette utstyret trenger du for å male et rom

Hva koster utstyret du trenger for å male et rom?

Dersom vi ser bort ifra selve malingen, vil ikke utstyret du trenger koste så veldig mye. Du kan fint skaffe både malerull, maskeringstape, beskyttelsespapir, gardintrapp og sparkel til under en tusenlapp. Har du noe av dette utstyret fra før, kan kostnadene bli enda lavere.

Det som kanskje koster mest, er selve malingen. Eksakt pris vil variere mye, og avhenger blant annet av hvor stort rommet som skal males er. Generelt sett er det mulig å få prisgunstig maling som ikke koster mer enn kanskje 200–300 kroner for ca. 3 liter.

Få uforpliktende tilbud på malerjobben

Fyll ut et skjema og få gratis og uforpliktende tilbud fra flere lokale malere

Disse faktorene påvirker hva det koster å male et rom

Når du skal regne ut hvor mye det koster å male et rom, må du først og fremst vite hvor stort rommet er. Deretter vil prisen også kunne påvirkes av valgene du gjør underveis.

La oss se nærmere på hva det koster å male et rom!

Leie inn håndverkere?

Dersom du skal leie inn profesjonelle malere, vil som regel dette være et dyrere alternativ enn å male selv. Du kan regne med at profesjonelle malere har en timepris på omkring 400 kroner eksklusiv mva.

Noen tar også betalt per kvadratmeter. Størrelsen og omfanget av jobben har stor betydning for den endelige prisen, men det er ikke uvanlig at det koster rundt 20–30 000 kroner.

Antall kvadratmeter

Dersom du skal male to strøk maling på en overflate på 6–8 m2, kan du regne med at det trengs rundt 1 liter med maling. Et spann på 3 liter vil dermed rekke til omtrent 21 m2.

Tar vi utgangspunkt i et rom på ca. 20 m2, kan du derfor regne med at du må ut med ca. 300 kroner for selve malingen. Er rommet på 50 m2, trenger du rundt 9 liter maling. Dette vil gjerne koste rundt 900–1 000 kroner.

har du sett? Hva koster det å male et rekkehus

Valg av maling og annet utstyr

Det finnes utallige valgmuligheter når det kommer til både maling, sparkel, koster og annet utstyr. Derfor kan du i stor grad påvirke de totale kostnadene ved å gjøre smarte og økonomiske valg underveis.

Mange tror at dyrt er synonymt med bra, og at billig betyr dårligere kvalitet. Husk imidlertid på at det er mange gode kvalitetsprodukter som også er billige!

Finn malingsprodukter og -utstyr, og kom i gang med malejobben til en gunstig pris. Det er fullt mulig å male et rom på egen hånd, så lenge du forbereder deg og har riktig utstyr!

Få uforpliktende tilbud på malerjobben

Fyll ut et skjema og få gratis og uforpliktende tilbud fra flere lokale malere

Relaterte artikler