Hva koster det å male rekkehus (Pris 2024)

Sist oppdatert: 6. mai 2024

PAKKETILBUD: En fordel med rekkehus er at man ofte kan få bedre priser samlet om du skal sette bord arbeidet.

Det å male et rekkehus er ofte noe billigere enn det å male en enebolig, siden det kun er to eller tre vegger å male. En enebolig koster gjerne 50–100 000 kroner å male om profesjonelle gjør jobben. Et rekkehus vil som regel koste omkring 50 000 kroner å male.

Det er likevel mange faktorer som kan påvirke prisen, og du kan potensielt slippe mye billigere unna. Kan du for eksempel gjøre jobben selv, vil du spare mange tusenlapper. Her ser vi nærmere på hva det koster å male et rekkehus!

Handleliste: Utstyr du trenger for å male et rekkehus

  • Stige eller stillas
  • Utendørsmaling
  • Malerkost og/eller -rull for utendørs bruk
  • Grunning og grunningspensel
  • Kraftvask
  • Kost for rengjøring av hus
  • Sopp- og algemiddel
  • Plast- eller pappdekke

Hva koster utstyret?

Siden mengdebehovet når det kommer til maling er veldig individuelt, gir vi deg først et anslag på hva selve tilleggsutstyret vil koste. Dersom du hverken har kraftvask, stige, grunning, pensler eller lignende fra før, kan du regne med at dette vil koste deg et par tusen.

Det finnes imidlertid et stort spenn av tilgjengelige produkter, så her har du god mulighet for å sikre deg en enda lavere pris.

Dersom vi også skal ta maling med i beregningen, vil prisen bli en del høyere. Som regel havner kostnadene for maling på rundt 2 000 til 3 000 kroner, men her vil naturligvis størrelsen på huset være helt avgjørende.

Dette har innvirkning på hva det koster å male et rekkehus

Når du skal male et rekkehus, er det mange ting som kan ha innvirkning på prisen, inkludert størrelse, hva slags produkter du kjøper og hvorvidt du gjør jobben selv.

La oss se nærmere på dette.

Antall kvadratmeter

Når du skal regne ut hvor mye maling du trenger for å male et rekkehus utvendig, må du først måle husets yttervegger. Mål høyden og bredden, og finn ut hvor mange kvadratmeter som skal males totalt.

Deretter kan du gange antall kvadratmeter med to, og dele tallet du ender opp med på ti. Om rekkehuset ditt har veggflater på 100 m2, må du derfor regne med at du trenger 20 liter med maling. To spann med ti liter maling vil koste deg rundt 2 000 kroner.

Her er det selvfølgelig helt avgjørende hva slags maling du kjøper. Malingen kan være både dyrere og billigere enn i eksempelet vårt. Utregningen vår er kun ment som et estimat.

Se også: Hva koster det å male et tak

Valg av maling og øvrig utstyr

Det er lurt å kjøpe inn utstyr av god kvalitet når du skal male rekkehuset ditt. En dårlig malerkost eller –rull vil for eksempel kunne miste hår eller loe på veggene, og en dårlig stige kan være ustabil og farlig å ta i bruk.

Heldigvis er det ikke dermed sagt at utstyret trenger å være dyrt! Du kan finne prisgunstige alternativer av høy kvalitet, enten det er snakk om stiger, maling, grunning, pensler eller andre ting.

Finn utstyret du trenger, og sett i gang med malingsjobben!