Hva koster det å male tak (Pris 2024)

Sist oppdatert: 6. mai 2024

RIMELIG PRIS: Det er mulig å male taket rimelig enten du gjør det selv eller ansetter maler.

Det å male taket er noe man bør gjøre med jevne mellomrom. Kanskje ditt nåværende tak er misfarget eller i en annen malingsfarge enn hva du foretrekker? Noen strøk med ny takmaling kan da forvandle boligen din på 1, 2, 3.

Men, hva koster det egentlig å male tak? Prisen kan variere veldig, siden det er en rekke faktorer som har innvirkning på kostnadene.

Her skal vi gi deg et estimat over hva det vil koste!

Handleliste: Utstyret du trenger for å kunne male tak

  • Takmaling
  • Malerull og pensel
  • Grunning
  • Maskeringstape
  • Forlengerskaft
  • Dekkpapp til gulv
  • Sparkel (ved behov)
  • Vaskemiddel (ved behov)

Hva koster utstyret?

Selve utstyret (utenom malingen) koster ikke all verdens. Det er ikke urealistisk å få tak i både rull, pensel, forlengerskaft, pappdekke, maskeringstape og eventuelt vaskemiddel/sparkel til under 1 000 kroner.

Når det gjelder maling, er prisen veldig varierende. Du kan imidlertid få tak i ti liter med hvit takmaling til en veldig god pris!

Disse faktorene avgjør hva det koster å male tak

Det er mange forskjellige faktorer som vil ha innvirkning på hva det koster å male et tak innvendig i boligen.

Her skal vi se nærmere på de viktigste.

Takets størrelse

Når du skal male tak, er størrelsen på taket helt avgjørende for hva det vil koste. Jo større taket er, jo mer maling trenger du – og jo dyrere blir det. Mål takets bredde og lengde, og gang tallet med to før du deler det på ti.

Du får da et estimat over hvor mange liter maling som trengs. Skal du male et tak på 70 m2, vil du med andre ord ha behov for 14 liter maling (70 x 2 = 140, 140/10 = 14). Du kan i prinsippet finne takmaling som koster rundt 200 kroner for 10 liter.

Dersom du kjøper to spann, vil de totale kostnadene for maling ligge på rundt 400 kroner. Men husk at malingen ofte vil være dyrere enn dette (om du ikke finner noen gode tilbud).

Billigere å gjøre jobben selv

En annen faktor som har stor betydning for pris, er hvorvidt du skal få hjelp av et malerfirma eller ikke. Om du betaler noen for å gjøre malejobben for deg, kan den totale prislappen bli langt høyere enn om du gjør alt selv.

Om profesjonelle malere skal male taket for deg, kan du regne med at prisen blir på kanskje 20 000 kroner – avhengig av størrelsen på taket. Dersom du kan klare å male taket selv, kan du derfor spare mye penger.

Se også: Dette utstyret trenger du til tapetsering

Tips til deg som skal male tak

Når du skal male tak er det lurt å dekke gulv og møbler godt på forhånd. Husk at maling kan dryppe ned fra taket og sette flekker på både parkett, sofa og andre ting.

Det er derfor lurt å sette av tid til tildekking av rommet. Bruk gjerne plastikk eller en rull med papir, og dekk det som dekkes kan. Når man maler taket er det også lurt å være forsiktig med hvor mye maling man tar på rullen eller penselen, slik at det drypper minst mulig.