Hvordan male bak takrenner (Guide 2024)

Hvordan male bak takrenner (Guide 2024)

Hvordan male takrenner

Innholdsfortegnelse

Har du satt opp nye takrenner, men glemt å male panelet bak? Frykt ikke, det er enkelt å male bak takrenner med riktig utstyr. Du trenger nemlig ikke å demontere hele takrennen for å skape en flott finish og et nytt uttrykk.

Få uforpliktende tilbud på malerjobben

Fyll ut et skjema og få gratis og uforpliktende tilbud fra flere lokale malere

Innkjøpsliste: Dette trenger du for å male bak takrenner

1. Rengjør 

Når du skal male bak takrennen skal du mest sannsynlig male hele fasaden. Da er det viktig at du også rengjør godt bak takrennen, og bruker litt ekstra tid på å sikre at treverket eller muren er fullstendig rengjort. Ettersom dette området vil være noe beskyttet av takrennen, anbefaler vi at du går over området nøye før du sier deg ferdig.

Pass på at veggen bak takrennen er fullstendig tørr før du starter. Panelet vil være beskyttet mot sol og vind, samtidig som skyggen fra takrennen kan forlenge tørketiden. Selv om resten av fasaden har tørket bør du ta en ekstra titt på dette området. Er du usikker? Da anbefaler vi at du bruker en fuktighetsmåler.

Husk at du også må grunne bak takrennen. Igjen kan det vær lurt å bruke en mindre pensel eller rulle til dette, slik at du virkelig kommer til i alle kriker og bruker bak takrennen.

2. Beskytt takrennen

For å sikre at maling ikke spruter på takrennen må du bruke malefolie eller annet plastdekke. Vi anbefaler dennee transparente malefolien. Denne rullen er lang og kan brukes flere ganger. Med dekkfolie av polyetylen er du sikret at malingen ikke kommer borti takrennen og setter flekker.

For å feste malefolien anbefaler vi at du bruker maskeringstape. Da er du sikker på at dekke sitter godt, men at det også er lett å fjerne etter at malingen har tørket. Bruk gjerne maskeringstapen fra Etab. Dette er en blå maskeringstape designet for utendørs malerarbeid. Tapen er vær- og UV-bestandig, noe som sikrer at plastdekket sitter godt, og ikke faller ned eller kommer borti panelet.

Skal du male over flere dager? Den nevnte maskeringstapen vil da være det beste valget. Produktet kan nemlig sitte fast i opp til syv dager. Når takrennen er beskyttet kan du begynne å male som vanlig. Bruk gjerne en mindre pensel enn du ville brukt på resten av panelet, eller eventuelt en mini-rull.

Vanligvis anbefaler vi at du fjerner maskeringstape så snart du er ferdig å male, men i dette tilfellet gjør du lurt i å la plastdekket sitte på takrennen helt til malingen har tørket. Da risikerer du ikke å komme borti panelet med dekket, og du vil sitte igjen med et jevnt og pent resultat.

Se også: Hvordan male betonggulv

Avsluttende tips når du skal male bak takrennen

Det viktigste å huske på er at du må beskytte takrennen godt. Bruk et godt plastdekke og sørg for at hele rennen er dekket. Videre må du være ekstra nøye med tørketid etter både rengjøring, grunning og maling.

Området bak takrennen vil mest sannsynlig bruke noe lengre tid på å tørke, så her gjelder det å være tålmodig. Med disse tipsene kan hvem som helst male bak takrennen uten å måtte demontere den fullstendig.

Få uforpliktende tilbud på malerjobben

Fyll ut et skjema og få gratis og uforpliktende tilbud fra flere lokale malere