Hvordan tapetsere hjørne (Guide 2024)

Sist oppdatert: 6. mai 2024

Hvordan tapetsere hjørne

Med tapet kan du skape unike uttrykk i hjemmet. Selv om det er relativt enkelt å tapetsere vegger, synes mange det blir vanskeligere når de kommer til hjørnene. Det er noe vanskeligere å tapetsere et hjørne enn en slett vegg, men heldigvis trenger du ikke være profesjonelle for å få dette til.

Du trenger ikke annet verktøy enn du ellers bruker til å tapetsere, men du må ha litt ekstra tålmodighet. Legg også merke til hvorvidt hjørnet er rett eller ikke. Det er nemlig ikke gitt at hjørnene er rette, men dette kan du jevne ut ved å sparkle og slipe i forkant.

Dersom du går til innkjøp av et hjørne-skjold, blir det enda enklere å skape en 90-graders vinkel. Vær ekstra nøye med forarbeidet, slik at det blir lettere å håndtere hjørnene under arbeidsøkten. Når du bestiller tapet anbefaler vi at du legger til noen ekstra centimeter i bredden og høyden.

Skal du tapetsere alle fire vegger? Da anbefaler vi at du legger til fem cm ekstra per vegg. I bredden vil dette tilsvare 20 cm. Med ekstra materiale å jobbe med, kan du være trygg på at alle hjørnene blir jevne. Før vi går i gang med guiden, skal vi gi deg en liten innkjøpsliste.

Innkjøpsliste: Dette trenger du for å tapetsere hjørne

Planlegg, mål og klipp til 

Start med å måle avstanden fra forrige tapetlengde og hjørne. Her anbefaler vi at du legger til noen ekstra centimeter, slik at du har mer materiale å jobbe med. Rundt 2 cm vil være nok til å dekke hjørnet. Deretter klipper du ut tapeten etter målene og bruker en god limpensel til å fordele limet. Her er det viktig å få godt med lim i hjørnet.

Når veggen er klar, starter du justere mønsteret fra tapetlengden. Det lønner seg å bruke et utjevnings-verktøy, slik at du enkelt blir kvitt luftbobler. Rommets hjørner vil være noe mer utsatt for luftlommer, så her gjelder det å ta seg god tid for å skape et jevnt og pent sluttresultat.

Før den neste lengden legges på, må du sikre at lengden er helt rett. Heng derfor lengden fra kant til kant og ta en nærmere titt på hjørnet. Vanligvis vil ikke dette være helt rett, hvilket skaper en overlapping. Sørg for at du ikke presser lengden på plass, men jobb i rolige bevegelser.

Hvis du presser på lengden, kan du risikere at skjøtet sklir fra hverandre etter at limet har tørket. Det finnes ingen magisk formel for å tapetsere hjørner – her handler det om tålmodighet og god tid.

Se også: Hvordan tapetsere rundt et vindu

Hvordan tapetsere hjørner som ikke er rett

Dersom hjørnet ikke er rett i utgangspunktet, går du frem på lik måte som med rette hjørner. Men her må du passe på at lengden går noen centimeter over hjørnet, slik at det fester seg skikkelig. Før lengden henges opp kan du bruke et vater for å få et best mulig resultat.

Vi anbefaler at du sparkler og sliper i forkant av tapetseringen, særlig dersom hjørnet ikke er rett i utgangspunktet. Hvis du jobber med særdeles ujevne kanter, kan det lønne seg å gå til innkjøp av et hjørne-skjold. Med disse tipsene har du de beste forutsetningene for å få flotte hjørner i ditt nye tapetserte rom.